Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Χάστε τα περιττά κιλά με 1500 θερμίδες την ημέρα!

Όλες οι δίαιτες που υποστηρίζουν τη γρήγορη απώλεια βάρους «επιβάλλουν» ημερήσια πρόσληψη θερμίδων που να μην ξεπερνά τις 1500 θερμίδες. Αν η πρόσληψη θερμίδων μειωθεί στον παραπάνω αριθμό θερμίδων η απώλεια βάρους είναι δεδομένη ανεξάρτητα το μενού αρκεί όμως να θυμάστε ότι ο μεταβολισμός του κάθε οργανισμού είναι αυτός που καθορίζει το ρυθμό της απώλειας των κιλών σε σχέση με το χρονικό διάστημα που ακολουθείτε τη δίαιτα.

Η συγκεκριμένη δίαιτα στοχεύει όχι μόνο στη τήρηση του υποδειγματικού μενού αλλά και στην τήρηση περιοριστικών κανόνων σε σχέση με το γενικότερη διατροφική συμπεριφορά.

Με μικρά βήματα και με ελάχιστους περιορισμούς –που συμβάλλουν στην καλή υγεία- μπορείτε να φτάσετε στο σωματικό βάρος που έχετε βάλει στόχο. Ξεκινήστε από αύριο με χρήσιμο οδηγό το παρακάτω διατροφικό πρόγραμμα.


Τέρμα ο γλυκός πειρασμός

Το ξέρουμε πως ένα από τα δυσκολότερα σημεία κάθε δίαιτας είναι η προσωρινή αποχή από τα γλυκές λιχουδιές. Δεν είναι απαραίτητο να τα στερηθείτε για πάντα απλά χρειάζεται να συγκρατηθείτε από τις τροφές που περιέχουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης όπως, οι πάστες, τα παγωτά και οι σοκολάτες. Όταν η επιθυμία σας για γλυκό έρχεται καταναλώστε ένα φρούτο ή όποιο λαχανικό προτιμάτε. Καθ' όλη τη διάρκεια που θα τηρείτε τη δίαιτα πρέπει να αποφύγετε τα γλυκά. Ουσιαστικά τα γλυκά ευθύνονται για τις «κενές» θερμίδες που μας γεμίζουν με τα παραπανίσια κιλά. Αν καταφέρετε να τα αποκλείσετε έχετε κάνει το πρώτο μεγάλο βήμα για την επίτευξη του στόχου σας.


Απαραίτητη η εναλλαγή τροφών

Το να μένετε σταθεροί σε μία διατροφική ομάδα από την οποία ο οργανισμός θα αντλεί συγκεκριμένες θρεπτικές ουσίες είναι και βλαβερό για τον οργανισμό αλλά και σας δυσκολεύει στο να παραμείνετε για μεγάλο διάστημα πιστοί. Το σώμα έχει ανάγκη από υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και λιπαρά. Το μενού που ακολουθεί παρουσιάζει ισορροπία στην πρόσληψη των παραπάνω συστατικών.


Οι σούπες και τα λαχανικά

Οι σούπες και αντιμετωπίζουν το αίσθημα πείνας αλλά και είναι εξαιρετικά θρεπτικές. Άλλωστε η δίαιτα της σούπας στην οποία καταναλώνεις μόνο αυτό το γεύμα είναι πολύ δημοφιλής και αποτελεσματική. Τα λαχανικά είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία που είναι τα πιο σημαντικά θρεπτικά στοιχεία για την υγεία. Επίσης μας χορταίνουν αφού μπορούμε να τα καταναλώσουμε σε απεριόριστες ποσότητες και να γεμίσουμε το στομάχι ανεξάρτητα αν είμαστε σε περίοδο δίαιτας.



ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΟ ΜΕΝΟΥ

Πρωινό

1 ποτήρι γάλα
1 φέτα ψωμί με μέλι

Δεκατιανό

1 μπανάνα

Μεσημεριανό

150 γρ. κοτόπουλο με 1 κουτ ελαιόλαδο και ρόκα
1 φέτα ψωμί σικάλεως

Απογευματινό

60 γρ. γλυκά μπισκότα

Βραδινό

1 κούπα ρύζι βραστό με κολοκυθάκι και αγγούρι
1 άπαχο γιαούρτι




Για τις επόμενες μέρες κάντε συνδυασμούς αντικαθιστώντας κάποιες από τις τροφές με:

Πρωινό

1 μπανάνα
30 γρ. τοφού
2 κουταλιές δημητριακά

Δεκατιανό

150 γρ. πεπόνι
1 φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
3 – 4 σύκα

Μεσημεριανό

1 ψάρι της επιλογής σας ψητό
1 ντοματοσαλάτα με 1 κουταλιά ελαόλαδο
1,5 κούπα φασόλια

Απογευματινό

1 φρυγανιά με μαρμελάδα ροδάκινο
1 ρόφημα σοκολάτας ή κακάο

Βραδινό

Ντοματοσαλάτα ή σαλάτα λάχανο
1 φέτα ψωμί σικάλεως με ζαμπόν γαλοπούλας
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου