Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Δείτε πώς να «ενεργοποιήσετε» τα θρεπτικά συστατικά των ξηρών καρπών

Η νέα διατροφική τάση επιβάλλει να «ενεργοποιούμε» τα θρεπτικά συστατικά των ξηρών καρπών, ώστε να επιτύχουμε τα μέγιστα οφέλη για την υγεία μας.

Πως γίνεται αυτό; Αφαιρώντας πλήρως την υγρασία του καρπού. Η διαδικασία ονομάζεται «ενεργοποίηση» και έχει σαν αποτέλεσμα την ενισχυμένη διατροφική αξία του καρπού.

Οι ξηροί καρποί περιέχουν μεγάλη ποσότητα πρωτεϊνών και υγιεινά λιπαρά. Παράλληλα, είναι εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, μεταλλικών στοιχείων όπως το μαγνήσιο και το κάλιο, βιταμινών και αντιοξειδωτικών ουσιών.

Έτσι, διατηρούν τα επίπεδα της χοληστερόλης, προστατεύουν από την καρδιοπάθεια και το διαβήτη τύπου 2 και συμβάλλουν στη διατήρηση του ιδανικού σωματικού βάρους.

Τώρα, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η διαδικασία της ενεργοποίησης ενισχύει τη δράση των θρεπτικών συστατικών και βοηθά ώστε να απορροφώνται πιο εύκολα από τον οργανισμό. Δηλώνουν μάλιστα πως η επεξεργασία δεν έχει καμία επίδραση στη γεύση.

Για να «ενεργοποιήσουμε» τους ξηρούς καρπούς, πρέπει να τους αφήσουμε σε αλατόνερο για 24 ώρες, σε θερμοκρασία δωματίου, και στη συνέχεια να τους στραγγίξουμε και να τους ψήσουμε στο φούρνο, σε χαμηλή θερμοκρασία.

Για κάθε κούπα ξηρών καρπών που θέλουμε να «ενεργοποιήσουμε» χρειάζεται 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι. Αφού τους στραγγίξουμε, τους απλώνουμε σε ένα ταψί και ψήνουμε στο φούρνο στους 65 βαθμούς Κελσίου για μερικές ώρες.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου