Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Δείτε πώς η κατανάλωση ψαριών μπορεί να προλάβει το έμφραγμα

Σωστή διατροφή χωρίς ψάρι δεν νοείται. Ακόμη και κατεψυγμένο αποτελεί εκτός των άλλων το φύλακα άγγελο της καρδιάς και των αγγείων μας.

Και το συστατικό – κλειδί για την υγεία της καρδιάς είναι τα ω-3 πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, για τα οποία τα ψάρια αποτελούν πολύ καλές πηγές.

Τα ω-3 ασκούν ποικίλη προστατευτική δράση.

Παίζουν σημαντικό ρόλο στην υγεία των αγγείων μας, καθιστώντας τα πιο ελαστικά και ελαττώνοντας τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης που συμμετέχει στο σχηματισμό της αθηρωματικής πλάκας, μειώνοντας κατά πολύ τον κίνδυνο εμφράγματος.

Επίσης, έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, κάτι πολύ σημαντικό αφού οι καρδιοπάθειες πλέον θεωρούνται φλεγμονώδεις παθήσεις.

Τέλος, οι αντιπηκτικές ιδιότητες των ω-3 λιπαρών προλαμβάνουν τη δημιουργία θρόμβων που αποφράζουν τα στεφανιαία αγγεία.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου